Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

URCARE

Si omul a inventat cuvintele si a facut cu ele o scara de intelesuri inalta, inalta, si a urcat pe ea pana la cer si cand a ajuns acolo, sfintul de serviciu infuriat l-a intrebat:
Ce cauti aici, tu care ai pacatuit pentru ca ai dat nume fiintelor si lucrurilor si ai imitat creatorul suprem?
-Ce vrei sa faci aici, Tu cel care legi cuvintele si faci proiecte, prin ele creezi forme materiale carora le dai puterea satisfacerii, le dai culoare, gust, miros si pacatuiesti prea gustandu-le, ratacindu-te in savoarea lor.
-Pleaca de unde ai venit, Tu cel care legand cuvintele gandesti, si faci ca gandurile tale sa se transforme in lumi pline de conflicte, sa nege gandirea creativa divina, sa te puna pe tine inaintea lui, si iar sa pacatuiesti prin mandria puterii tale!
-Cel care te-a facut te vrea slab, obligat se roage pentru a primi, nu a indrepta creativ ruga ta catre tine, a primi prin tine  tot ce vrei sa ai!
-Si atunci pui si tu o intrebare:
-Nu puteti face un om respectat si aici pentru inventiile lui, care isi ofera singur ce vrea, mandru de puterile lui, il loc sa ii fie rusine de ele, sa le creada pacate, sa renunte la ele, sa va roage pe voi sa ii dati, si sa nu primeasca nimic,  afara de promisiunea lumii de apoi, unde o sa ii fie cu atat mai rau cu cat in viata lui  a facut sa ii fie mai bine?
-Nu stiu daca putem a replicat sfantul, dar daca am face asta, ar fi ultima noastra fapta buna, pentru ca nici un om nu ar mai avea nevoie de noi.

.

Leave a Reply