Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

RATIUNE

RATIUNE

-Poate cele mai contradictorii, mai clare si mai criptice cuvinte din Biblie sunt:
-‘Dumnezeu a facut omul dupa chipul si asemanarea sa’.
-Parca o minte nu foarte binevoitoare omului, le-a scris cu mii de ani in urma.
Luata ad literam, aceasta propozitie ‘interzice stiinta’, orice fel de stiinta, care prin consecinte, neaga facerea divina, neaga aceasta sfanta afirmatie.
-Si acum milioane de oameni, poate sute de milioane, resping teoria Darvinista a evolutiei fiintelor, conform careia stramos stabilit rational si experimental al omului, pe baza de dovezi arheologice, ar fi ‘maimuta’.
Nimic nu e mai cumplit, mai defaimator la adersa omului ‘opera divina’, decat sa se derive evolutiv dintr-o fiinta fara constienta, sau fara una superioara, din maimuta.
-Inca mai grav, nimic nu e mai defaimator pentru divinitate, mai grav pentru om, decat concluzia ca fiind asemanator operei om, legata genetic de maimuta, acesata asemanare a creatorului cu omul, implica asemanarea cu stramosul omului, cu maimuta.
Si atunci ce e de facut?
Ori interzici stiinta, asa cum a facut biserica in trecutul nu foarte departat, stiinta care in prezent are succese extraordinare, sau modifici interpretarea acestei vechi si conflictuale afirmatii.
Biserca crestina moderna a incercat sa pune de acord dogma cu stiinta si intr-o proportie a reusit, dar o analiza atenta inca mai gaseste fisuri in argumentare.
-Dar e bine si atat, pentru credinta si pentru stiinta.
E benefic pentru cele doua sa coopereze, nu sa se conteste si agreseze reciproc…

Leave a Reply