Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

arta

arta

-Pentru a masura-caracteriza obiecte obisnuite, ai nevoie de instrumente obiect potrivite si de cuvinte, alte instrumente, diferite de obiect, care manipuleaza instrumentele obiect..
-Pentru a masura-intelege obiecte intelective, adica ‘concepte’ sau grupuri de concepte, trebuie sa folosesti tot cuvinte-concepte, dar sa fi in posesia tehnicii de masurare-cuprindere intelectiva, uneori specifica, greu de invatat-aplicat.
-Pentru a masura-evalua obiecte culturale, opere de arta, triplu modale, adica, obiecte pure, concepte, stari emotive corespondente, e necesar sa folosesti si experienta individului majoritar, care discerne valoric lumea prin reactia spontana ‘imi place sau nu imi place’, si prin ‘placerea-neplacerea argumentata conceptual, argumentata si emotiv, a ‘gurmandului estetic artistic’, care a invatat sa guste specialitati culturale, de regula ‘fara ‘gust’, de neconsumat, pentru ne gurmand.
-Antrenamentul pentru a fi gurmand cultural-estetic e dificil, cere o educatie speciala, care este ingust aplicata cand instruim tinerii, locuitori viitoarei societati culturale.
Artistul poate fi un extrem de virtuos ‘sef bucatar’, care stie sa compuna cu mare virtuozitate preparatele artistice-exotice, dar daca consumatorii nu vin, sau cand vin, le gusta si refuza, se produce o fractura intre creator si publicul consumator, amator de regula al operei clasice, care intra pe piata valorii impreuna cu reteta de consum si apreciere.

Leave a Reply