Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

nume

nume

-Mergand pe muchia taioasa a sensurilor cuvintelor e mult mai dificil si riscant, dar si mai fertil, decat circuland la intamplare pe suprafata lor.
Frontiera numelui-sens prin imprevizibil te poate rani in multe feluri, dar numai circuland pe ea cuprinzi inteaga suprafata a numelui sens, il folosesti corect si complet.
Pentru filozoful antic grec PLATON, cel care da nume-sensuri formelor, miscarilor, calitatilor naturii, sau indivizilor, e adevaratul cunoscator al fiecarui obiect natural sau fiecarei parti de individ, numita corect, cunoaste intentia individului, gandirea si actiunea lui.
Conform filozofului numele sens prin sonoritate dar nu numai, imita subtil-creativ partea de natura sau personaj, reconstituie natura sau individul intelectiv.
-Cel care intelege in profunzime relatia de echivalenta intre anvelopa sonora speciala a cuvantului si frontiera modala particulara a obiectului numit-semnificat, cunoaste prin numele sens si obiectul sau evenimentul corect sonorizat-numit-semnificat.
Pronuntarea numelui corect transfara obiectul in subiect cu tot ce are el mai distinct, fara nici un alt efort cognitiv suplimentar.
-Aceiasi convingere o are si inteleptul oriental care folosind mantra sonora potrivita, poate intra in legatura directa cu o anume divinitate, sau intra in rezonanta cu numele sacru al unei forme sau miscari, crea forma sau miscarea numai mental, pronuntand corect sunetul mantrei distinct creatoare.

Leave a Reply