Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

NECESAR

NECESAR

-Necesar este un concept complex nu foarte bine inteles.
-Necesitatea pe langa folosirea cotidiana, defineste cauzalitatea in lumea noastra, indica inevitabilul, adica simplificat ceva care nu poate fi decat asa cum este, cum se desfasoara, cum se schimba,
-In natura dar si in societate, necesitatea-cauzalitatea, decurge din legile naturii, cu fundament microscopic.
-Aceste legi fundamentale determina felul cum este si interactioenaza natura sau societatea, la toate nivelurile.
Omul este si el o creatie materiala-naturala, este un efect legic necesar, de unde rezulta ca modul cum este fiecare personalizat, ce face, ce gandeste, ce simte, este necesar, este inevitabil, este efectul legitatii naturale.
-Cu milenii in urma o parte din filozofi au inlocuit cauzalitatea naturala cu una total constienta, divina.
-Si divinitatea actioenaza cauzal iar efectul e necesar dar nu pentru ea, doar pentru opera OM.
-Daca in natura necesitatea este momentana, determinata de o interactie creativa sau distructiva locala, pentru divinitate necesitatea are cu totul alta motivatie si amplitudine.
-Creatorul absolut este total constient si omnistient, pentru el nu exista surpriza, nu exista trecut, prezent si viitor.
-De aici decurge ca intreaga viata a omului opera, este o inlantuire prestabilita-finalizata de evenimente, o necesitate unitara si integrala.
-Anticii au numit ‘soarta’, pre determinarea de catre creatorul divin, a vietii fiecarui om, unii impacandu-se cu asta, altii nu.
-Soarta insemna ca ce e bun si ce e rau in tine sau pentru tine, mai ales ce e rau, este pre destinat, este necesar-inevitabil si oricat incerci nu poti face ceva pentru a inlatura raul si suferinta, nu iti poti schimba soarta.
Stiinta actuala neaga principial, legic, existenta soartei, nega determinismul rigid, creator de soarta.
-Mecanica cuantica afirma ca orice eveniment microscopic este numai probabil, ca in natura nu se poate prevedea cu absoluta precizie nici un micro eveniment, in consecinta nici predictia tuturor macro evenimentele rezultate din primele.
-Spre exempu in cresterea unui copac ii apar ramuri noi, pe ele cresc frunze, flori, fructe, dar stiinta actuala nu poate spune cu precizie, in ce fel se va dezvota ca forma, copacul in viitor, cum ii vor creste ramurile, cate ramificatii vor avea, cate frunze si flori pe fiecare ramificatie.
-Conform stiintei si Viata omului este o uriasa evolutie probabila, non predictibila, unde cele bune si rele nu sunt prestabilitate, inevitabile.
-Acest punct de vedere lasa loc sperantei ca oricat de mult rau, de suferinta este in viata cuiva, viitorul poate fi mai bun, poate chiar necesar mai bun.

Leave a Reply