Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

luciditate

Luciditate

-Uita-te in jurul tau, uita-te foarte atent. Observa cate lucruri imense, cate lucruri mari, mijlocii, mici, facute de oameni, te inconjoara.
-Priveste-le formele uimitoare, estetice, uneori complicate, mira-te de functiile lor inca mai complexe, care te servesc docile.
-Tot timpul folosesti o multime de obiecte cu potential specific satisfiant, fara sa te intrebi ce sunt ele de fapt, cum sunt facute, cum functioneaza, cum au intrat in campul vietii cotidiene?
-Incerca sa raspunzi corect la intrebarea:
Ce am facut eu din toate cate sunt in jurul meu, ce pot eu face, ce pot eu concepe ca noutate?
-Pot eu adauga o forma- functie premiera, la acest imens potential rezolvant de nevoi?
-Raspunsul mediu si corect e negativ.
-Incontestabil toti participam cumva la facerea obiectelor si serviciilor culturale, tehnologice, economice, etc, dar de regula la modul rutinier, tehno-constructiv, prin invatarea si repetarea unei actiuni.
Diferenta dintre geneza inventiei si folosirea inventiei, este enorma si greu de inteles.
Exista si filozofii ale creativitatii, sau studii stintifice, privind conditiile minimale necesare si suficiente pentru ca cineva sa conceapa o noutate, dar ele sunt greu de inteles, fara sa rezolve efectiv problema obscura a explicarii ne explicabilului act creativ.
Acum gandeste-te ce usor iti dai cu parerea despre toate, cat de dezinvolt, de multe ori nemultumit, tratezi tot ce e in jurul tau, ca si cum toate ar trebui sa fie, sa se faca singure, pentru a te servi, pe tine cel care vrei atat de mult si poti atat de putin…
Fii mai putin dispus sa evaluezi, sa critici lumea si semenii, cele ce sunt facute si sistmatic folosite, cat timp esti in nestiinta de cauza a necesitatii si modalitatii realizarii lor,
-Pregatirea ta modesta nu e suficienta pentru a te instala ca autoritate in campul deciziei si creativitatii altora, a ii aprecia, deprecia sau contesta, a te alinia valoric la valoarea lor, prin modesta ta perspectiva de consumator.

Leave a Reply