Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

SACRIFICIU

SACRIFICIU

-Sa presupunem ca un copac are simturi, ca sufera intens cand este taiat de om in plina vigoare, ipoteza destul de plauzibila, daca tratam copacul ca ‘fiinta vie’.
-In aceasta situatie am inceta sa mai taiem copacii?
-Putin probabil, cat tmp copacii taiati ne fac atatea servicii.
-De fapt noi sacrificam nu doar copaci, omoram in fiecare an sute de milioane de animale si pasari, daca nu miliarde, stiind ca sufera, dar o facem in continuare, din aceleasi motive.
-In mod ciudat sau necesar, in lumea noastra sacrificarea unora asigura existenta altora, asta e o lege naturala, careia nu ne putem impotrivi.
-De fapt fara a fi omorat, fiecare om e sacrificat permanent intr-o anume proportie de societate, pentru a isi asigura binele personal, dar si a contribui cu ceva la binele colectiv, a oferi mai mult decat necesarul pentru a supravietui.
-Conditia sacrificiului societal este obligatorie dar nu este inteleasa, iar nefiind inteleasa cel necesar sacrificat, nu stie cum sa faca mai usor sacrificiul, mai suportabil, chiar placut.
Cea mai simpla cale de a face mai acceptabil sacrificiul personal-societal, al participarii necesare la binele colectiv este competenta, este capacitatea individului de a rezolva la un nivel inalt de calitate datoria sa sacrificiala-obligatorie, catre sine si catre semenii sai, care si ei se sacrifica pentru el.
-Majoritatea oamenilor din motive diferite, refuza asumarea efortului cerut pentru insusirea inaltei competente, neintelegand ca lipsa ei, este mult mai pagubitoare, mai dureroasa uneori, decat efortul primirii ei.
-Si totusi, preferam mai raul, din lene, din confuzie, din lipsa de dorinta de intelegere.

Leave a Reply