Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

CELE PATRU VARSTE

VARSTE

-Ca orice fiinta omul parcurge patru etape, patru varste, copilaria adolescenta, maturitatea, batranetea.
-In copilarie doar primesti: corpul, controlul corpului, senzatiile, limbajul, emotiile, sentimentele.
-In adolescenta incepi sa dai, sa treci teste prin care confirmi ca esti capabil de ceva, sa dai ceva, esti capabil sa te vrei capabil sa oferi cat mai mult, sa asumi efort fizic si mental intens si sustinut in vedera unui scop, unei primiri proportionale.
-In maturitate incepi sa dai si primesti sistematic, daruirea si recompensa sunt modul tau de viata.
De regula primesti proportional cu cat dai, dar sunt si exceptii.
-Batranerea e si ea un examen greu, poate cel mai greu, in care iti darui fiinta, darui puterile ei, adica pierzi progresiv parti din tine, din performantele tale corporale si mentale, pierderi care te pregatesc pentru ‘ultima daruire’.
Sunt doua daruiri si doua primiri, o daruire catre semeni, catre societate si o primire de la ei, o primire a mijloacelor de sustinere, de satisfacere a nevoilor,
-O daruire catre tine si o primire de la tine.
-Daruirea catre tine pretinde sa faci efort sa iti atingi limitele personalizarii creative, sa faci atat cat poti cu tine ca unealta, obtinand ceva de la tine, pentru tine si pentru altii.
-Primirea de la tine e cel mai de pret dar, este primirea performantei corporale sau mentale superioare, la alegere, a capabilitatii de a intelege bine si controla ceva din lumea unde te afli, a folosi acest dar-cunoastere-control, pentru a produce valori necesare tuturor.
-Aproape orice om isi inseala intr-o anume proportie varstele, mai ales cele de mijloc, ne invatand sa invete, sa se daruie in adolescenta, ca efect ne daruind prea mult la maturitate, iar rezultatele sunt intristatoare, sunt siruri de dezamagiri si asteptari mai ales de la altii, asteptati ne implinite, inevitabile.
-Totusi fiecare om este suficient de capabil sa daruie pentru a primi atat cat sa fie multumit, pe diferite intervale de timp.
Uneori primeste suficient de la semeni mai ales, pentru a fi chiar fericit, sau ce putin asa declata el si poate are dreptate.
Primirile de la tine nu aduc ‘fericirea’ in sensul ei comun de emotie intensa.
Darul tau catre tine este omul surpriza, ‘ omul creativ capabil’, ascuns in tine si pe care prin daruire catre tine, l-ai eliberat…

Leave a Reply