Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

SOCIETATE

SOCIETATE

-Cu toate ca o criticam si injuram in toate felurile, ne rafuim intre noi si mai ales cu reprezentantii de noi alesi, care ne conduc, sau asa pretind ei, SOCIETATEA este mai apropape de noi si are un rol mai important, decat familia, ea ne este si mama si tata si oricine sau orice altcineva.
-Societatea tot prin reprezentanti specializati, (totul fiind realizat in societate prin specializare operanta si decizionala) ne ajuta sa ne nastem, ne invata sa vorbim, sa folosim limbajul pentru a invata multe alte lucruri, ea ne ofera tot felul de informatii, ne invata sa actionam satisfiant si ne recompenseaza, sau condamna, cand suntem rai cetateni.

Societatea ne vindeca cand suntem bolnavi, ne pune la treaba cand suntem sanatosi, ne invata sa fim sentimentali si ne ofera un partener asupra caruia sa ne revarsam cu tandrete sau furie sentimentele.
-Prin iubire trecem toti, prin recunostiinta extrem de putini, ura e la fel de raspandita si temeinica ca si iubirea, cineva spunand ca este finalul ei nefericit.
-Fara societate omul modern nu mai poate.
-Au trecut milenii de cand a ‘homo sapiens’ s-a rupta de singuratatea atot suficienta a animalului si a fost conditionat rapid sa apeleze sistematic la altii pentru a il distra, hrani sau repara.
-Tot de milenii oamenii au creat spectacole divese, clasificabile mai tarziu in genurile : drama , comedia si tragedia, toate fiind variante ale vietii reale, dar punse in scena de profesionisti ai prefacatoriei.

-Societatea face de toate, ea face unelte, creaza o multime de meserii distinct utilizante ale uneltelor, ofera o enorma multime de servicii, ne transforma si pe noi oamenii, in niste super unelte si servicii constient specializate si ne pune la treaba si daca nu vrem.
-Tot societatea ne inchide pe fiecare intr-o colivie personalizanta unde ne simtim bine, foarte bine, atunci cand credem ca nu mai e nimeni ca noi.
-Dar din pacate suntem doar o copie, suntem un exemplar scos din matrita individuanta societala, reprodus in milioane de exemplare necesar asemanatoare.
Avand chip diferit, varste diferite, conditii si rezolvari intelective sau afective personale, ne credem un unicat, ignoram asemanarile si punem pret pe deosebiri, cauza principala a aliantelor si conflictelor de toate felurile.

-Va veni oare candava timpul cand vom sparge lacatul temitei social individuante, vom invata sa ne transformam in ‘OMUL UNIVERSAL’, cel care stie totul, poate totul, omul suficient siesi, omul cunoscator de sine, vizat ca ideal de filozofia orientala, sau lanturile individuant societale sunt vesnice, ele tin pana la sfarsitul universului, cand se topesc toate, pentru a fi iar turnate in alta matrita univers, alta matrita societate, alta multime de matrite personalitate, dependente societal!!.

Leave a Reply