Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

TRINITATE

TRINITATE

-Simplificat in societatea moderna sunt trei tipuri de indivizi, anume:
-Cei care iau decizii,
-Executantii deciziilor,
-Inventatorii acelor obiective cu anume potential uman satisfiant, care sunt sau vor deveni subiecte ale deciziei executiei.
In statul modern decizia e si ea trinitara, sunt trei tipuri de vectori decizionali:
-Vectorul sau omul politic,
-Decizionarul economic,
-Financiarul, cel ce dispune de mari volume de mijloace banesti pe care le foloseste pentru a imprumuta omul economic sau politic, in realizarea conditiilor infaptuirii deciziilor luate,
-Intr-un stat de tip socialist, care a cam disparut de pe piata, toate tipurile de decizii sunt adunate in mana omului politic, de regula incompetent economic, fianciar, inventiv, cu efecte bine cunoscute, lipsa de performanta decizionala politica, economica si inventiva, nivelul scazut al calitatii medii a vietii indivizilor.
-In statul capitalist modern decizia e trinitara, adica exista indivizi specializati pe decizia politica, financiara, economica, ultima fiind decizia proiectarii, realizarii, vanzarii unei diversitati de unelte, functii, servicii.
-Executantul deciziilor, majoritar ca numar, invata sa se specializeze lucrativ, sa foloseasca competent o anume unealta din cele disponibile si prin intermediul ei participa la diviziunea muncii, la satisfacerea colectiva.
-Individul inventiv este si el trinitar, iar in fiecare varianta este inalt specilaizat, este inalt creativ.
-Identificam in trinitatea inventiva:
-Inventivitatea stintifica,
-Inventivitatea tehnologica,
-Inventivitatea sau creativitatea culturala.
Inventivitatea sau Creativitatea stintifica are drept scop separarea prin experiment, uneori si numai conceptual, a multimii legilor naturale, descrierea lor formala, aplicarea lor in explicarea fenomenelor, in predictia de fenomen, in descoperirea si descrierea cat mai precisa a unor tehnologii superioare, noi, de inalta capabilitate constructiva ori satisfianta, oferind mijloace de rezolvare a problemelor societale.
-Inventivitatea tehnologica proiecteaza si construieste totalitatea uneltelor si serviciilor, a tehnologiilor prin care sunt realizate toate produsele forma si functie, concepute de proiectantul tehnolog.
-Inventivitatea culturala asigura satisfacerea estetica, emotiva, ofera deconectarea, distrarea, relaxarea fizica dar mai ales spirituala a executantului, a omului de decizie, a inventivului de toate felurile, fiecare obosit, tensionat, uzat de efortul cotidian specific pe care il depune.
Cam atat

Leave a Reply