Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

LUCIFER

LUCIFER

-Se spune ca Lucifer a fost cel mai bine facut inger, atat de bine facut, de rational, de imaginativ, de INTELIGENT, dar si de orgolios prin inteligenta lui, incat a vrut sa ia locul Creatorului divin, sa devina el stapanul universului creat.
-Nu e prea clar cum poti deveni , in caz ca poti deveni, stapanul universului, dependent de cum intelegem creatia universului.
-Daca universul e conceput ca o creatie materiala, care odata finalizata este desprinsa de mintea divina, evolueaza autonom, atunci stapanirea lui se poate ipotetic realiza cand intelegi si iei sub control mecanismul legic creativ evolutiv divin.
-Lucifer se presupune ca era destul de inteligent sa intelaga varianta asta de creatie a universului.
-Daca universul e numai o stare a mintii divine, si multi cunoscatori prefera alternativa asta, atunci orice inger, orice creartie divina, e numai o micro parte a intregului, a intregii minti divine, ipostaza din care rational, nu poti controla ca mcro parte, intrega minte si putere creativa divina.
Pana la urma si Lucifer a inteles asta, dar a fost si pedepsit pentru nesabuita, orgolioasa, irationala sa incercare.
-Dumnezeu s-a gandit ce sa faca cu el, cum sa ii foloseasca calitatile si defectele si a creat un nou compartiment al universului in mintea sa, numit IAD, unde a pus sef pe Lucifer.
-Daca greseala angelica-diabolica a lui Lucifer a fost efectul unei lipse de ratiune suficienta, in iad ajung toti cei cu mintile inguste, irationali in diferite proportii, dar si orgoliosi, mandri de mintea lor.
-In iad ajung cei ale caror pacate sunt rationamente strambe, deductii haotice de concluzii, din premize la fel de incoerente, vagi, sau incorect intelese.
-Cei ale caror fapte decurg din irationalitatea lor, cu efecte majoritar negative, ajung tot in iad.
-Moralitatea umana contrar parerilor celor irationali, este cea mai rationala metoda-cale de actiune, de vietuire, dar cei incapabli sa inteleaga, actioneaza imoral cu efectele rele bine cunoscute.
-Rationand Iadul este o scoala unde ‘inaptul mental-rational’, invata sa gandeasca coerent-rational, dar pentru el asta e cea mai grea fapta.,
-Irationalul trece prin toate chinurile iadului pana invata sa isi controleze modul de gandire si este realmente super dificil sa iti schimbi constient mintea orgolios confuza, cu o minte de Om rational.

Leave a Reply