Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

LOGICA SI RELIGIE

LOGICA SI RELIGIE

-Ce este o religie, asta nu par sa inteleaga oamenii religiosi, nici cei ne religiosi.
-Pentru multi religia e un sistem de dogme-de afirmatii care nu trebuie puse sub semnul indoielii, nici discutate polemic.
-Poate asta e aspectul religiei vulgarizate, dar religia ca gnoza, este ceva diferit.
-De milenii omul actioneaza asupra sa si prin sine asupra naturii materiale pentru a supravietui, iar daca natura e capatul lantului, adica de la ea provin toate cele sustinatoare de viata, evident aceasta natura capata un rol imens in viata sa, ea devine conditia omului, pana la urma cauza sa, creatoarea sa.
-Natura e legizata interactiv, adica are conditii de actiune proprie pentru a se schimba in anume fel, iar aceasta legitate-interactivitate cu fundament atomic, a migrat tot de milenii in actul uman asupra naturii devenit ‘natural’ adica specific procedural in conditii natuale specifice.
-Dependenta act-efect creaza prima relatie cauzala, prima logica, prima conditie a actiunii conform legitatii-logicitatii naturale.
-Majoritatea nu inteleg ce este logica, ce insemna sa fi logic.
-Logica nu e doar o anume constructivitate lingvistica conventionala DESPRINSA DE REALITATE, exprimabila nu e clar de ce in limbaj, pe care majoritatea nu o manipuleaza corect pentru ca nu inteleg criteriile logicitatii.
-Logica este actul natural sau actul uman in mediul natural, transpus in limbaj, descris in limbaj.
-In lumea materiei nu poti fi ‘ne logic’, daca vrei sa rezisti.
-Logice sunt arhitecturile corporale si functionale ale tuturor fiintelor, sunt formele si miscarile insectei, pasarii, animalului, omului, toate respecta legea, ele sunt o exprimare a legii naturale, numai astfel fiind constructiv posibile.
-Necesitatea cauzalitatii-logicii a inteles-o si filozoful antic simultan credincios si rationalist, un virtuos al discursului logic, care a introdus de milenii in natura cauzalitatea, conditia actiunii naturale legice, cu anume consecinte.
-Religiia este o cauzalitate universal creativa, descriptibila in limbaj, este o ipotetica logica a dinamicii realitatii pe baza unui factor prim, a unui creator sau mai multi.
-Religia, multimea religiilor, sunt teorii ale creatiei naturii, corespondente unui anume stadiu al practicii umane, al gandirii omului, al legii-logicii, al organizarii limbajului, al intelegerii simple dar si legic-logice, a ce face natura asupra naturii si ce rezulta, a ce face omul omul in natura si ce rezulta.
-In toate religiile e logica, e relatie logica, pe care o remarca cei ce citesc scrierile marilor oameni ai religiei.
-Socrate credea in zei, Platon credea in zei, Aristotel credea in zei, dar logica lor e fara cusur, mult peste puterea de imitare si intelegere a omului actual comun.
-Sa luam si scrierile sf Augustin, un mare religios crestin, un mare filozof, un logician de finete.
-Aproape necesara, ignoranta actuala, (cui ii mai pasa ce au acris altii cu milenii in urma) duce la convingeri false, sa nu spun mai rau.
-Au fost si sunt mai multe religii, nu le mai enumar, unele cu mai multi zei, altele cu unul, dar in toate exista o logica a creatiei, altfel nu se poate.
-Poate crestinismul e religia cea mai complexa, mai moderna, logica, el pune la baza creatiei, CUVANTUL, poate cea mai indrazneata si complexa ipoteza creativa .
-Odata cu inventia calculatorului omul a inteles ca limbajul e instrumentul creator universal,
-Prin limbaj, prin programare folosind un limbaj specializat, poti face computerul sa execute orice procedura, sa faca imagini, sunete, sa te cupleze la fb, la retele de filme, sa faca calcule laborioase in zecimi de secunda, multe altele.
-Daca e cineva ilogic, e omul standard, care traind intr-un ocean de logica, unde valurile asculta legea osciland legic, vede numai spuma de pe creasta valului care pare a se forma haotic, dar si aici greseste.
-Logica e legea pamantului, aceasta afirmatie cu multe sensuri e corecta in toate sensurile, numai ca e cel mai greu de localizat, insusit si aplicat logic-legic..
-Multe minti plutesc in haos!!
-Si te intrebi cum e posibil??..

Leave a Reply