Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Conditia umana

Conditia umana

-Toti stim ca viata omului, a fiecarui om, este un sir de probleme si rezolvari, calitatea solutiilor indicand calitatea individului, calitatea vietii lui.
-Nu se poate si altfel, adica fara probleme, in sensul ca viata ar fi numai un sir de satisfactii venite din fiinta ta, sau de undeva din afara, fara nici un efort personal de a le realiza?
-Aceasta intrebare foarte veche are cateva raspunsuri.
-In toate religiile exista doua feluri de ‘realitati post mortem opuse’, corespunzand raiului si iadului, din crestinism.
-In rai fie nu mai ai nevoie de ceva, sau primesti orice fara efort personal, dar numai pe baza meritului castigat in viata cu probleme, prin calitatea solutiilor tale, a omului care ai fost.
-In iad platesti cu suferinta lipsa de calitate a solutiilor din viata cu probleme si astfel inveti ca trebuie sa inveti, trebuie sa faci ceva cu tine, in viata care ti-a fost data.
-Se poate pune si intrebarea religios-filozofica asupra necesitatii principiale a problemei-solutiei, a conditionarii fiecarui om, asupra posibilitatii de a face ceva in urma carei actiuni a disparut ireversibil nevoia, problema si solutia .
-Raspunsul mai mult ori mai putin filozofic, este ca problemele din viata fiecarui om indica starea problema a omului insusi pentru sine, adica necunoasterea de sine, a individului.
-Esti om cat timp nu stii cine esti, cat timp esti conditionat prin nevoi si prin eforturi rezolutiv satisfiante,
-Dar in momentul cand intelegi cine esti, ce sunt nevoile, in ce fel rezulta ele din fiinta ta materiala sau spirituala, ori poate din dependenta ta de alta fiinta, atunci dobandesti auto cunoasterea cu efecte deosebite.
-Stiind precis si corect cum esti facut, care este baza creativa a fiintei tale conditionate, cum functionezi metabolic, intelectiv si afectiv, cum te poti desprinde de conditii, devii un om liber absolut, fara nevoia de implicare.
-in limbaj actual, cand te cunosti devii simultan o info unealta si un programator de unealta, iar ca programator iti poti alege si implementa singur modurile comportamental rezolutive, emotiile aferente, le poti schimba cum vrei, dar nu mai ai nevoie de ceva din afara ta.
-Cunoscandu-te poti iesi din conditia ‘om dependent. om problema’.
-Acum nu mai ai nevoi, nu mai depinzi de acel individ obscur-necunoscut din tine, care te obliga sa fi actionezi, sa iti pui probleme si sa le rezolvi.
Trebuie spus ca auto-cunoasterea schimba radical raporturile cu lumea ta, dispar dependentele de aceasta lume.
-Se poate atinge acea stare a cunoasterii-autonomiei, unde nu mai ai nevoie de ceva, unde iti esti cauza?
-Raspuns afirmativ, autonomia corporal mentala si emotiva se capata cand primesti acea cunoastere de sine care te scoate din identitatea Om dependent, te propaga in alta, OM liber dependent, unde ai alte probleme cu privire la altii si trebuie sa gasesti alte solutii pentru altii.
-Se poate oare fara probleme?
-Unii zic ca da, altii nu, dar oricare ar fi raspunsul, el indica rolul problemei si rezolvarii in viata fiecarui om,
-Orice formulare si rezolvare de problema externa este si o rezolvare de problema interna, este un pas in cunoasterea celui care esti, a celui care mai poti fi, prin noutatea, imprevizibilitatea solutiei.

Leave a Reply