Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Doua somnuri trei treziri

Doua somnuri, trei treziri

Esti obosit, te culci, adormi, dormi profund. In timpul somului profund esti ca si mort, toate contactele perceptuale, intelective si emotive cu tine, cu lumea ta sunt intrerupte.
Dar din cauze inca necunoscute creierul se plictiseste dormind si se pune pe treaba, isi face de lucru, adica viseaza.
In vis creierul isi construieste o realitate speciala, compune si plaseaza in acea realitate o personalitate care vag iti seamana, iar acum incep aventurile…
Unele vise iti plac altele te ingrozesc, dar oricum ar fi ele, nimic nu iti pare nelalocul lui in vis, adica accepti ca firesc cu logica ta din vis, tot ce se intampla acolo, tot ce ti se intampla.
Dupa trezie daca iti mai amintesti ceva, visul iti pare absurd, aberant, imposibil, adica evenimentele visului nu ar fi posibile legic in lumea treziei, in adevarata realitate unde te afli ‘treaz’.
Pana aici totul e clar dar nu si final.
Unii pretind ca te poti trezi si din realitatea reala, din lumeaa ta de individ treaz, considerata al doilea si cel mai profund, mai ciudat somn-vis.
Spre exemplu ‘Budha’, numele marelui intelept indian, fiinta iluminata, insemna ‘trezitul’
Budha, trezitul din visul realitate, tot restul vietii lui, adica aproximativ inca vreo 60 de ani a predicat in discursuri celebre calea trezirii din visul viata, visul de ordin doi si cum se stie a avut zeci de milioane de adepti, acum poate sunt si mai multi.
Omenii astia devotati unui anume mod de viata, practicanti ai unei sau unor tehnici de ‘trezire’, afirma cu toata buna credinta, unii pretind ca pot si atinge-demonstra, starea de iluminare, de super trezie.
Daca visul uman adica prima trezie e absurd, incorent, non legic, comparat cu lumea reala, a celui dublu treaz, cel triplu trezit afirma ca si viata pe care o credem reala iar el o considera tot vis, e la fel de absurda, de ilogica, de imposibila, comparata cu a treia realitate, pe cat de absurd ne pare visul comparat cu lumea unde actionam treziti din somn.
Acum stai si iti pui intrebarea:
Cum ar trebui sa gandim, sa rationam, sa actionam, ca lumea noastra sa ni se para absurda, o lume de vis, cand toate felurile de ratiune o indica, coerenta, legica, experimentabila, cognoscibila, partial predictibila, o declara adevarata si unica realitate?.
Are intrebarea asta un raspuns logic, sau e la fel de incoerenta, de absurda pentru noi, ca visele noastre, iar daca are, cum poate fi el formulat si verificat?

Leave a Reply