Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

SOFISM

sofism

Fericirea este o stare sufleteasca pe care toti oamenii o vor, dar nu stim daca si cati o cuceresc.

Sa presupunem ca ‘a fi fericit’ insemna sa ai o ‘ unica stare intelectiva-senzuala-emotiva’ atat de intens implinitoare, de total acaparanta a fiintei, ¬†de complet saturant satisfianta, incat nu mai vrei si nu mai poti experimenta-trai-gandi altceva.
Sa mai presupunem ca om fiind, esti si este necesar sa fi constient de toate ipostazele tale personalizante, sa fi constient ca percepi, ca reprezinti, ca actionezi corporal si intelectiv, ca esti intr-o stare emotiva, in consecinta nu poti fi fericit daca nu esti constient de fericirea ta, de posesia si constientizarea posesiei si asumarii fericirii, de conditiile posesiei fericirii.
Dar a fi fericit, si constient de posesia, provenienta, autenticitatea fericirii, incalca conditia unicitatii constientizarii numai a fericirii, constientizarea numai a  completitudinii-plenitudinii imersarii in fericire.

Daca fericirii se adauga ‘constienta posesiei si trairii fericirii’, constienta morivarii, necesitatii, sau autenticitatii fericirii, pe langa fericire, in tine este si conditia fericirii, este ceva diferit de ¬†fericire.

Daca trairea fericirii la modul uman implica pe langa starea fericire cere si starea ‘constienta argumentarii fericirii tale’, atunci nu esti si nu poti fi autentic fericit, situat numai in fericire.

Daca autentica situare in fericire cere imperativ numai identitatea fericit-fericita, atot satisfacuta, fara ceva adaugat, iar conditia trairii umane a fericirii cere ‘constienta trairii fericirii, constienta accesului la fericire, constienta posesiei fericirii’, constienta mijloacelor care duc la fericire, atunci nu poti fi efectiv fericit, nici macar la modul ideal fericit!

1 comment to SOFISM

Leave a Reply