Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Despre Autor

Nume:  Constantin Marghitoiu. Nascut in 1943. Absolvit facultatea de fizica in 1969. Nu am preferinte sau respingeri filozofice, doar curiozitati. Citesc cu placere si apreciez literatura, in enorma ei diversitate, ca cel mai bogat izvor de noutate umanizanta pe care omul il ofera siesi si semenilor.

 Scriu avand convingerea ca efortul mental exersat si disciplinat, indiferent de domeniu, este cea mai buna cale de intalnire a fiecaruia cu eul sau ascuns, cu cel ce poate fi imprevizibil dar si atractiv pentru sine, daca se indeamna sistematic si motivant, sa se exprime.

Evident exista oameni de mare inventivitate pentru care actul creativ, oricare ar fi domeniul, este singura alegere, si mai exista omul oarecare, care numai oarecare nu este, dar se apreciaza astfel, necrezandu-se capabil sa fie o surpriza pentru el. Omul sa spunem ‘pasiv cultural’, are nevoie de intalnirea cu ‘eul creativ’ al semenilor celebri in diverse teritorii, pentru a il gasi pe al sau, ori pentru a se distra si relaxa intrand in lumile imaginate de cei daruiti cu har, sau creditati ca posesori.

Nu toti putem realiza premiere conceptuale istorice dar fiecare isi poate explora rezerva proprie de ‘a fi surprinzator’ si se poate intalni cu sine in dubla ipostaza de ‘spectacol si spectator’.

Depinde de scena si rolul gandire pe care decidem sa il exploram, de actiunea conceptuala mai abstracta ori concreta, mai arida sau spumoasa, in care vrem sa calatorim si sa descoperim pe cel care suntem. 

Exista multe intrebari pe care numai noua ni le putem pune si numai noi putem gasi raspunsul multumitor la ele, trebuie doar sa invatam sa ne intrebam si sa descoperim acele tehnici de raspuns, prin care ne intalnim cu necunoscutul cotidian. 

Majoritatea oamenilor se imprumuta masiv cu obiecte, relatii si functii din afara lor, pe care incarcandu-le cu o indoielnica si momentana valoare, se personalizeaza si apoi depersonalizeaza rapid, imediat ce isi schimba preferintele si doresc alt ceva. Este deosebit de bine ca fiecare sa vrem mereu alte obiecte, functii, atitudini sau concepte, pe care incarcandu-le cu valoare-traire proprie, le asumam ca parti ale persoanei, dar importul excesiv de actiune-valoare din ‘eul consacrat’ al semenilor, este frustrant, pentru ca niciodata nu suntem satisfacuti atat cat ne-am dori. 

Nu dam sfaturi de nici un fel, nu propunem sau negam subiecte, tehnici de gandire sau valori, doar indemnam pe fiecare sa caute macar cateodata in sine sursa satisfactiei si daca are putin noroc, se poate intampla ca exact atunci cand se cauta, se va intalni cu o surprinzatoare si interesanta varianta de sine.